Vodič za nakupovanja od doma

Izkoristite ugodnosti, ki vam jih prinaša nakupovanje doma

V Združenju za direktni marketing Slovenije (ZDM) želimo osveščati potrošnike o prednostih in koristih, ki jih prinaša nakupovanje iz domačega naslonjača. Spodnji nasveti vam prinašajo veliko koristnih informacij o vaših pravicah in ugodnostih.

Nakupovanje od doma je v svetu in tudi pri nas v velikem porastu in hitro krepi svoj pomen. V zadnjem času je k temu dodatno pripomogel tudi hiter razvoj spleta. Za nakupe od doma so v ZDA v letu 2009 porabili kar 1,7 trilijona dolarjev, v Sloveniji pa npr. nakupovanje po spletu letno raste kar 20-odstotno (raziskava RIS).

Razlog je verjetno predvsem v prednostih takega nakupa (prinaša udobje, prihranek časa in večkrat tudi denarja, večja izbira – največkrat največja, možnost hitre primerjave konkurenčnih ponudb, možnost dopolnjevanja s klasičnimi načini naročanja, dostava izdelkov na dom, dober pregled in možnost spremljanja naročila idr.). Poleg tega imamo kot potrošniki celo več pravic kot v »običajnih« trgovinah, s katerimi marsikdo še ni seznanjen.

Namen zbirke nasvetov Vodič za nakupovanje doma je obveščati potrošnike o prednostih in pravicah, ki jih imate kot potrošnik pri nakupovanju od doma. Glede na to, da izdelka pred nakupom ne morete preizkusiti, otipati, povohati, pomeriti ipd., vas v knjižici seznanjamo z oblikovanimi standardi in pravicami, ki vam zagotavljajo popolno zadovoljstvo pri nakupovanju od doma.

Vzemite si dve minuti časa in preberite nasvete in pravice za nakupovanje doma.

Uživajte!

Matjaž Vračko,
predsednik
Združenja za direktni marketing Slovenije

Preberite še:
Vodič za nakupovanje doma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.