Matjaž Vračko: “Poštne znamke bodo znova retro & trendy čez 25 let”

Markedu je objavil zanimiv intervju o direktnem marketingu v Sloveniji. Sogovornik Matjaž Vračko (vodja Sveta knjige pri MKZ in predsednik ZDM),  je najbolj presenetil z izjavo, da poštnih znamk že danes skoraj ne uporabljamo več in bodo po njegovem mnenju le te znova postale popularne čez 25 let. Kljub temu pa se direktni marketing razvija zelo hitro predvsem na digitalnem področju. Ne glede na obliko, pa po njegovem mnenju še vedno ostajajo tri zlata pravila, ki jih je potrebno upoštevati v direktnem marketingu:

  • s potrošniki je potrebno zgraditi trdno vez,
  • vzpostaviti dobro podporo za potrošnike,
  • vzdrževati miselno prisotnost pri potrošnikih (redna in zanimiva komunikacija ima za potrošnike dodano vrednost).

Še ena pomembna veščina, ki je pri direktnem marketingu ne gre pozabiti pa je fleksibilnost. Namesto presežne ustvarjalnosti (kadar ta ni resnično potrebna) se rajši posvetite kreativnim zgodbam, ki so podprte z dejstvi, podatki in načrti. To ljudji vedno zanima in pritegne njihovo pozornost.

Preberite si celoten intervju z Matjažem Vračkom.

1 thought on “Matjaž Vračko: “Poštne znamke bodo znova retro & trendy čez 25 let”

  1. Michael Leander

    So true, Matjaz.

    What is interesting is that direct mails sent with real stamps on instead of machine stamps in many places still pull a higher response. So why aren’t more marketers using it? Probably because they cannot find anyone who thinks its fun to lick on 500, 100, 10.000 stamps 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.