Oglejte si prezentacije DDM16

Prejšnji teden se je v dvorani Pošte Slovenije odvijal že 16. Dan direktnega marketinga, kjer je bila osrednja tema Kreativnost v trženju. Dogodek je otvoril predsednik ZDM Lovro Peterlin, ki je predstavil zanimive primere akcij, ki so bili nagrajeni pri ameriškem združenju za direktni marketing, z nazivom Echo Awards (Direct Marketing Association).

Da trženjske raziskave ne ubijajo kreativnosti sta dokazali Slađana Šmitran in Anja Arhar iz Valicona. Še pred prvo pavzo pa je Petra Podlipnik Pelcar iz Tsmedie predstavila primere dobre uporabe baz podatkov. Kako preko zgodb dodati vrednost ponudbam na spletu je prikazal Zoran Savin iz spletnega mesta Kolektiva.si. Prav tako je Karmen Mlinar iz Studio moderna dokazala, da zanimiva vsebina in zgodbe najbolje delujejo na spletu. Na primeru Delimano je predstavila povezovanje vsebin na spletni strani, Facebooku in elektronskih sporočilih.

O povezovanju različnih elementov pri humanitarni akciji Peljimo jih na morje je predstavil Boštjan Zrimšek iz Dima centra, kar se je obrestovalo pri povišanju humanitarnih sredstev. Klemen Štruc iz 121marketing je udeležence poučil o uporabi novih kreativnih trženjskih orodij za pridobivanje potencialnih kupcev. Združili so vprašalnik, viralnost in ciljno oglaševanje. Za konec nam je Tanja Verhovnik iz Verusa predstavila umetnost kreativne komunikacije na telefonu.

Združenje za direktni marketing se vsem udeležencem in predavateljem zahvaljuje za sodelovanje. Če ste zamudili DDM16 ali pa bi zgolj radi osvežili svoje znanje, vas vabimo, da si ogledate prezentacije govorcev na Slidesharu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.